Khamis, Jun 25, 2009

BERITA JKK BATU UBAN DALAM SEMINGGU SEHINGGA 25 JUN 09

YB RAVEENTHARAN MEMBUAT LAWATAN KE TAPAK TERNAKAN. ANAK KELI KINI MEMBESAR BERUSIA 1 BULAN....HASIL DARI PROJEK PERINTIS TERNAKAN KELI YANG DI USAHAKAN OLEH JKKK BATU UBAN.. Kejayaan Projek ini akan membuka peluang kepada anak kampung Batu Uban pula mengusahakan ternakan Keli dengan mendapat tunjuk ajar dari JKKK sendiri dan Jabatan perikanan. ---------------------------------------------------------------------------------------------
PASAR MALAM BATU UBAN SETIAP AHAD 5PM-11 MALAM DIHADAPAN DEWAN JKKK MENDAPAT SAMBUTAN OLEH PENDUDUK TEMPATAN.JKKK BATU UBAN TELAH BERJAYA MEMBUKA PELUANG UNTUK MEMBANTU ANAK TEMPATAN BERNIAGA DENGAN HAMPIR 45 KE 50 LOT DIUSAHAKAN OLEH ANAK TEMPATAN DAN SELEBIHNYA DIUSAHAKAN OLEH AHLI PERSATUAN ANAK JATI MELAYU P.PINANG.
Ada juga golongan-golongan tertentu yang beriri hati (Inilah Hati Melayu..)yang kononnya memperjuangkan nasib Melayu tapi menghalang usaha meningkatkan taraf hidup masyarakat Melayu sendiri.Ada yang meminta MPPP menghantar Penguat Kuasa menghalang dari penjaja berniaga,Ada yang nak komplain setiap minggu kepada MPPP dan sebagainya yang menunjukkan betapa irihatinya golongan ini . Usaha kami JKK Batu Uban ,tidak mengira latar belakang parti dan hanya ikhlas membantu meningkatkan ekonomi masyarakat Melayu Batu Uban yang telah lama dibiar dalam kemiskinan.Kami memohon semua pihak berkerja sama membantu usaha murni JKKK Batu Uban dalam membangunkan Kg Batu Uban ini.Bandingkan keadaan kampung kini dan dulu.
----------------------------------------------------------------------------------------------
RUMAH YANG DIPECAH MASUK PADA 22 JUN 09 11AM ... HJ OTHMAN (PENGERUSI JKKK BATU UBAN) SEDANG MEMBERI KETERANGAN KEPADA ANGOTA POLIS. KEADAAN RUMAH SEWAAN HAJI TALIB TELAH DI PECAH MASUK OLEH PENAGIH DADAH ,BARANG-BARANG TELAH DI GELEDAH....SUSPEK TELAH DIKENAL PASTI. --------------------------------------------------------------------------------------------
PAGAR BESI & TEMBOK LONGKANG TELAH DIPERBAIKI OLEH KONTRAKTOR JPS.
LONGKANG DIDALAMKAN DENGAN MEMBUANG LAMBAKAN PASIR LEBIHAN.
JKKK TELAH MEMBUAT ADUAN KEPADA JPS MELALUI ADUN BATU UBAN YB RAVEENTHARAN UNTUK MEMPERBAIKI PAGAR BESI YANG ROSAK DISEPANJANG LONGKANG BESAR MENGHALA KE LAUT.KINI PAGAR INI TELAH DIPERBAIKI OLEH JPS..

Tiada ulasan: